Naši stručnjaci će rado odgovoriti na sva pitanja vezana za tematiku hardvera, softvera i IT infrastrukture.

Prodaja i održavanje hardvera i sistemskog softvera

Bez savremenog i adekvatnog hardvera nijedno IT kompleksno rešenje ne može da bude uspešno i efikasno. Stoga, u našoj ponudi postoji još jedna delatnost uz koju Energodata zaokružuje celovitost svoje uspešne IT ponude – prodaja i održavanje hardvera kao i održavanje celokupne IT infrastrukture preduzeća.

Energodata u domenu ove usluge nudi kompletan hardverski inženjering, između ostalog, bavi se prodajom, sklapanjem i održavanjem i desktop i laptop računara. Energodata je i dugogodišnji Microsoft Silver partner, pa uz svaki računar nudimo licencirane Microsoft operativne sisteme, bilo kroz OEM ili OVS način licenciranja. Više informacija o licenciranju Microsoft proizvoda pročitajte ovde ili nas pozovite – zajedno ćemo pronaći najbolje rešenje za vašu kompaniju. Pored toga, vršimo projektovanje i izvođenje LAN mreže, kao i skeniranje računarskih mreža, baziranih na optici.

Održavanje ICT infrastructure

Prateći dinamične promene koje se dešavaju u domenu upravljanja ICT sistemima, Energodata je, kroz partnerski odnos sa vodećim svetskim kompanijama, ponudila rešenja koja omogućavaju lakšu realizaciju poslova iz ove oblasti. Rešenja koja nudi Energodata podržavaju  koncept servisa koji ICT stavlja na raspolaganje osnovnom poslovanju kompanije (core business). Time je omogućena realizacija strateškog cilja kompanija: optimizacija servisa koji ICT pruža osnovnom poslovanju (Business Service Optimization). Realizacija ovog cilja podrazumeva nezavisnost od platforme (fizčka, virtuelna, klaud) i nezavisnost od proizvođača hardvera i sistemskog softvera. Zahvaljujući ovome Energodata može da se pojavi kao integrator upravljanja ICT sistema i u najsloženijem okruženju.

Naši vrsni stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom

definitivno imaju odgovore na sva pitanja vezana za tematiku hardvera.

ICT Security

Panda Security

  

Panda Adaptive Defense 360 je novo sigurnosno rešenje koje nadgleda sve računare u preduzeću, kontroliše njihovo ponašanje i obaveštava o sumnjivim i incidentnim situacijama.

Tri faktora koji definišu korporativnu sigurnost:

 1. Povećana sofisticiranost malvera: Malveri su postali sofisticirani i teško ih je otkriti. Strategija infekcije je evoluirala – meta se prvo proučava, a napadi su koordinirani i višestruki.
 2. Evolucija korporativnih IT okruženja: Infrastrukturom je sve teže upravljati (BYOD, radnici u udaljenim kancelarijama, radnici u romingu, heterogeni sistemi, što je više softvera instalirano veća je ranjivost sistema). Interni procesi sve više zavise od tehnologija, a IT odeljenje ostaje nepromenjeno ili se smanjilo.
 3. Evolucija tradicionalnih antivirusnih rešenja: Obim malvera se povećao, sve su kompleksniji i opasniji, dok je složenost IT infrastrukture porasla. Potrebno je podržati više platformi, i zaštititi različite modele poslovanja (SaaS, endpoint, perimeter…).

Panda Adaptive Defense je novi sigurnosni model koji garantuje kompletnu zaštitu za uređaje i servere, klasifikujući 100 odsto aktivnih procesa na svakom računaru u preduzeću, nadgledajući i kontrolišući njihovo „ponašanje“.

Više od 1,2 milijardi aplikacija je već klasifikovano.

Adaptive Defense uključuje i AV „engine“, dodajući sposobnost dezinfekcije. Adaptive Defense može zameniti kompanijski anti virus.

Funkcionalnosti rešenja:

VIDLJIVOST … i praćenje svake akcije od strane aplikacije koje se pokreću u sistemu

DETEKCIJA … i blokada tzv. Zero-day i ciljanih napada u realnom vremenu

PREVENCIJA … i blokada aplikacija i njihova izolacija iz sistema kako bi sprečili dalje napade

ODGOVOR … forenzičke informacije se analiziraju i koriste radi sprečavanja svakog sledećeg pokušaja napada

Kome je namenjen?

Preporučuje se korisnicima koji imaju više od 100 računara i zabrinuti su za IT bezbednost u svojoj kompaniji.

Idealan je za specifična vertikalna tržišta:

 • Velike trgovine (POS):
  – Vidljivost i kontrola sa neznatnim učinkom na performanse računara
  – Puna vidljivost aktivnih programa
 • Finansijski, energetski i farmaceutski sektor:
  – Vidljivost za prevenciju i zaustavljanje prilagođenih i ciljanih napada usmerenih na ove vrste organizacija: banke i finansijske institucije, osiguravajuće kompanije, farmaceutska istraživanja…
 • Državna uprava:
  – Za državne stručnjake za informacionu bezbednost izazov je borba protiv zlonamernih napada i naprednih cyber prijetnji.

Ključne karakteristike:

 • Rešenje je zasnovano na Cloud-u: Nema potrebe za dodatnom infrastrukturom. Upravljanje svim uređajima je moguće bilo kad i s bilo kog mesta.
 • Obezbeđen je pristup servisima: Dvostepena autentikacija radi provere identiteta. Kriptovana komunikacija s serverom.
 • Upravlja se pomoću ekstremno laganog softvera za Windows, Linux, Mac OS X, Android i iOS uređaje.
 • Upravljanje bez agenata štampačima u ostalom mrežnom opremom (ruteri, svičevi, itd.) pomoću SNMP i WMWare ESXi (sa vSphere klijentom).
 • Upozorenja i praćenje: nadgledajte korišćenje CPU, memorije i hard diska, kada je toner u štampaču pri kraju, sa grafikama i upozorenjima u realnom vremenu.
 • Brzi zadaci i skripte: Kreirajte sopstvenu skriptu ili je preuzmite s Pandinog ComStore. Takođe, možete ih modifikovati kako bi odgovarali vašim potrebama.
 • Upravljanje zakrpama: Automatizujte primenu ažuriranja i zakrpa za instalirani softver.
 • Razvoj softvera: Centralno upravljanje softverom i ažuriranjem.
 • Daljinski pristup: upravljanje zadacima, prenos podataka, uređivanje registra, komandne linije, logovanje događaja, itd. Popravka uređaja bez uznemiravanja korisnika. Daljinski pristup računarima – bilo da je deljena ili potpuna kontrola.
 • Tickets system: Organizacija, klasifikacija i davanje prioriteta rešavanju incidenata. Delite i ponovo koristite tehničke postupke za rešavanje problema.
 • Upravljanje telefonima i tabletima (MDM): Uspostavite smernice za lozinke, kontrolu nad upotrebom uređaja, podešavanje daljinske kontrole, daljinskog zaključavanja i brisanja podataka.
 • Sigurnosni sertifikati: FISMA, SAS70, ISO 27001 i PCI DSS.

 

Adaptive Defense vs tradicionalni antivirus

Nove mogućnosti otkrivanja malvera Tradicionalni antivirusi (25) Panda Adaptive Defense
Standardni model Proširen model
Novi malvare blokiran tokom prvih 24 sata 82 % 98,8 % 100 %
Novi malvare blokiran tokom prvih 7 dana 93 % 100 % 100 %
Novi malvare blokiran tokom prva 3 meseca 98 % 100 % 100 %
Procenat detekcije od strane AD, a da ni jedan drugi AV nije detektovao 3,3 %

Ukoliko želite dodatne informacije o Panda Security programu, kontaktirajte nas na sales@energodata.rs ili putem telefona (011) 311 3072.