Višegodišnja saradnja sa vodećim svetskim DMS vendorima i ogromno iskustvo u implementaciji njihovih proizvoda čine Energodatu liderom na polju upravljanja dokumentima.

DMS, odnosno Upravljanje tokovima dokumenata u kompaniji, je oblast kojom vladamo i čije usluge sa uspehom obavljamo. Primenom DMS tehnologija, osim konkurentske prednosti, Energodata svojim klijentima omogućava i brži protok informacija, bržu evidenciju, veću sigurnost i uštedu u resursima. Uz korišćenje DMS tehnologija upravljanje poslovanjem je efikasnije što čini osnov za veću profitabilnost. Energodatin DMS sistem obezbeđuje uvoz i čuvanje elektronskih dokumenata, uvoz i prepoznavanje teksta i BAR koda sa papirne dokumentacije, dodavanje indeksnih oznaka, napomena, komentara, rukom pisanih oznaka i elektronsko potpisivanje skoro svakog formata dokumenta. Omogućena je i razmena podataka sa dokumentima iz drugih poslovnih aplikacija. Sve ovo je praćeno povećanjem sigurnosti podataka, kako od gubitaka, tako i od neovlašćenog pristupa.
Energodata nudi implementaciju svih najbitnijih DMS segmenata:

  • upravljanje papirnim dokumentima putem njihovog konvertovanja u digitalni zapis (skeniranje i OCR) i indeksiranja
  • bržu pretragu dokumenata
  • pristup i jednostavnije korišćenje kreiranih, skeniranih i faksiranih dokumenata
  • automatski unos i obradu finansijskih dokumenata – OCRisc

Višegodišnja saradnja sa vodećim svetskim DMS vendorima i ogromno iskustvo u implementaciji njihovih proizvoda, kao i prilagođavanje DMS rešenja klijentima, osiguravaju zadovoljstvo korisnika i čine dobru preporuku.

ABBYY je alat za optičko prepoznavanje teksta (OCR), bilo ručno popunjenih bilo mašinskih. Linija ABBYY proizvoda obuhvata FlexiCapture i RecognitionServer koji su idealni za banke, državne institucije, osiguravajuće kuće, telekomunikacione kompanije i državnu upravu (opštine), poštanska, kao i ostala javna preduzeća. Ukratko, Abbyy rešenja se mogu koristiti  svuda gde je potrebno da se mašinski ili ručno popunjeni obrasci i formulari prenesu u bazu Informacionog Sistema. Idealan proizvod za sve firme koje i dalje posluju sa dokumentacijom u papirnom obliku a želele bi da taj proces automatizuju i digitalizuju.