Primarni cilj naše kompanije jeste znatno ojačavanje IT pozicija na domaćem tržištu i orijentacija ka inostranim poslovnim partnerima i klijentima.

Razvoj poslovnih aplikacija je jedna od primarnih usluga u sklopu našeg celokupnog portfolija. Nudimo brojna softverska rešenja i proizvode koji su spremni za brzu i efikasnu implementaciju.

Naši obrazovani i iskusni stručnjaci se nalaze pred stalnim izazovom da dizajniraju i razviju softver koji zadovoljava i premašuje sva korisnička očekivanja. I oni uspevaju u tome – naš prioritet u razvoju softvera je visok kvalitet, poštovanje roka, ekonomičnost investicije i zadovoljstvo korisnika.

Pored toga što razvijamo sopstvena rešenja, mi to radimo i za druge kroz sve popularniji “outsourcing”. Naše angažovanje u tom domenu je stalni podsetnik za zadovoljstvo naših poslovnih partnera i klijenata jer Energodata poseduje sve organizacione i tehnološke preduslove za uspešnu uslužnu realizaciju i malih i velikih IT razvojnih projekata.

Naš profesionalni zadatak je da potrebe korisnika pretočimo u realno, funkcionalno i isplativo tehničko rešenje bazirano na najnovijim razvojnim tehnologijama. To rešenje mora zadovoljiti ne samo postojeće i kratkoročne već i buduće, dugoročne potrebe klijenata. Pri izradi tih rešenja naši stručnjaci koriste najsavremenije metode i alate za izradu poslovnih procesa. Kroz usluge modelovanja, razvoja, integracije, prezentacije i uspostavljanja celokupnog rešenja za integraciju aplikacija, prati se celokupan životni ciklus razvoja integracionog rešenja, koristeći pri tome savremene razvojne tehnologije za to predviđene.

NAŠA REŠENJA

Nudimo brojna softverska rešenja i proizvode koji su spremni za brzu i efikasnu implementaciju. Pored toga što razvijamo sopstvena rešenja, mi to radimo i za druge kroz sve popularniji “outsourcing”. Naše angažovanje u tom domenu je stalni podsetnik za zadovoljstvo naših poslovnih partnera i klijenata jer Energodata poseduje sve organizacione i tehnološke preduslove za uspešnu uslužnu realizaciju i malih i velikih IT razvojnih projekata.

Aplikativno rešenje čini skup modula povezanih u jedinstveni informacioni sistem sposoban da u potpunosti zadovolji savremene aspekte poslovanja poštanskih sistema. Rešenje je uspešno implementirano u nekim od najvećih poštanskih sistema u regionu. Osnovne celine koje čine ovaj aplikativni softver su program za rad poštanskih službi (šalter, dostava, isporuka, pozadinski poslovi), program za lociranje i praćenje pošiljaka, program za unos podataka iz neautomatizovanih pošta, program za objedinjavanje i obradu podataka i skup programa za komunikaciju sa okruženjem izvan poštanske mreže.

Omogućava građanima i firmama plaćanje računa korišćenjem objedinjenih kanala naplate i instrumenata plaćanja po izboru uključujući i njihovu kombinaciju.

Web rešenje namenjeno da se centralizuje upravljanje poreskih prijava. Razvijeno je u obliku koji se može integrisati u svaki informacioni sistem, ali i sa mogućnošću implementacije kao nezavisno rešenje. Rešenje je razvijeno u saradnji sa Poreskom upravom Srbije.

Predstavlja sistem koji udaljenim korisnicima omogućava pristup javnim podacima, uz korišćenje javnih servisa. Procesi koji sun a ovaj način automatizovani su Kursna lista i Pristup registru imalaca računa.

Rešenje koje automatizuje praćenje putnih naloga u zemlji i inostranstvu od formiranja do zatvaranja naloga. Prilagođeno je najkompleksinijm organizacionim strukturama i implementirano u nekim od najvećih kompanija u zemlji.

Informacioni sistem za evidenciju projekata, uključujući dokumente i multimedijalne sadržaje. Podeljen je u dve osnovne celine koje se odnose na marketing i klijentske projekte i omogućava jednostavan uvid u sve kompanijske projekte, njihov status i realizaciju.

Inovativno rešenje namenjeno finansijskim institucijama za pomoć prilikom unosa, analize i kontrole finansijskih dokumenata. Najbitnija funkcionalnost ovog rešenja se odnosi na mogućnost obrade velikog broja različitih formi bruto bilansa. Rešenje je bazirano na OCR i BPM alatima.

Detaljnije o rešenju