BPM rešenja omogućavaju ubrzano poboljšanje procesa, poslovnu inovaciju i agilnost kako bi se otklonila neefikasnost, smanjili troškovi i povećala produktivnost.

BPM je profesionalna disciplina koja se fokusira na unapređenje korporativnih performansi kroz upravljanje i optimizaciju poslovnih procesa. Stoga se može nazvati i sistem za optimizaciju procesa.
U poslednjih nekoliko godina je svetski trend da se celokupno poslovanje ili poslovanje jednog određenog sektora u kompaniji prati uz pomoć alata za Business Process Management. Dobar alat omogućava upravljanje procesima uz potpunu prilagodljivost svakom sistemu. Može se početi sa implementacijom samo jednog procesa (npr. Call centar, ili proizvodnja) pa razviti ceo sistem procesa koji pokriva određene delove organizacije ili krenuti ka potpunoj transformaciji na svim nivoima.

Energodatino BPM rešenje prati najrazličitije procese u kompaniji, kontroliše funkcionisanje svake faze procesa, ukazuje na zastoje u toku procesa i alarmira korisnika o tome. Uz pomoć BPM-a se uspešno prati tranzicija svakog procesa, odnosno njegov prelazak iz jednog stanja u naredno. Pritom se vodi računa o tome ko ima pristup i prava za izvršavanje određene tranzicije tj. određenog dela posla na samom procesu. Svakom korisniku u čekaonicu (lobby) stiže upravo onaj deo procesa nad kojim se od njega očekuje izvršavanje određenog dela posla u nizu. Top menadžment i lideri na projektu u svakom trenutku mogu ispratiti u kojoj se fazi nalazi process, da li nešto usporava njegovo izvršenje i šta, i koji pojedinac je zaslužan za uspešno izvršenje određenog procesa.

Naše rešenje radi u službi vođe projekta, koji može brzo uvoditi inovacije, transformisati procese i optimizovati resurse i investicije za bolje upravljanje poslovnim projektom. Sa kompletnijim i proverenim rešenjem za upravljanje procesima, projektni tim može da bude mnogo produktivniji, a mendžment će imati transparentnost i preglednost celog portfolija i moći će lakše da donosi značajne odluke odluke.

Više nego ikada, danas su neophodni moderni sistemi koji se prilagođavaju potrebama organizacije i omogućavaju transparentno povezivanje u okviru organizacije, kao i van nje.