Preko 50 godina iskustva, stoji vam na raspolaganju!

Delatnosti

Poslovne aplikacije i outsourcing

Razvoj poslovnih aplikacija je jedna od primarnih usluga u sklopu našeg celokupnog portfolia.

Upravljanje poslovnim procesima

BPM je profesionalna disciplina koja se fokusira na unapređenje korporativnih performansi kroz upravljanje i optimizaciju poslovnih procesa

Prodaja i održavanje hardvera i sistemskog softvera

Bez savremenog i adekvatnog hardvera nijedno IT kompleksno rešenje ne može da bude uspešno i efikasno.

Document Management sistemi

Višegodišnja saradnja sa vodećim svetskim DMS vendorima i ogromno iskustvo u implementaciji njihovih proizvoda osiguravaju zadovoljstvo korisnika.

Partnerstvo sa CyberGate-om

IT bezbednost, sistemska integracija i konsultantske usluge

Naše prednosti

Iskustvo, znanje i kvalitet

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Aktuelno

Energodata predstavila PandaAD360 na eSecurity konferenciji

Energodata je zajedno sa partnerom SionNet-om učestvovala na drugoj konferenciji na temu IT bezbednosti i zaštite informacija – eSecurity – predstavljajući Panda antivirusni program. Prvog dana ovog stručnog skupa, prisutnima se obratio Vladimir Stanković, Business Development Manager iz PandaSecurity, na temu „Understanding Cyber-Attacks - The Cyber-Kill Chain“. On je objasnio zašto je koncept kompletne prilagodljive odbrane (Adaptive Defense 360) odličan izbor za opštu odbranu od online napada.

Aktuelno

Commend i Energodata predstavili napredna bezbednosna rešenja

Bezbednost opreme i informacija predstavljaju sve važniju komponentu svakog poslovnog i privrednog sistema. Upravo zbog toga, Energodata je obnovila partnerstvo sa austrijskom kompanijom Commend sa kojom je održala prezentaciju 21.12. 2017. u zgradi Energoprojekt.
Na prezentaciji je prikazana oprema koju je u isto vreme i demonstrirao g-din Drago Labazan, direktor kompanije Commend Hrvatska. Skupu su prisustvovali predstavnici AD-ova Energoprojekta, kao i predstavnici MUP-a, Vlade Srbije, ali i mnogih kompanija i pravosudnih organa, čija delatnost zahteva bezbednost na najvišem nivou.

Aktuelno

Energodata učestvovala na manifestaciji Dani projektnog menadžmenta

Na Fakultetu za projektni i inovacioni menadžment održani su Dani projektnog menadžmenta, u okviru kojih je održan okrugli sto „Uloga projektnog menadžera u upravljanju IT projektima“. Skupu su prisustvovali predstavnici poznatih IT kompanija, fakulteta i privrednih i društvenih organizacija koje se bave IT projektima. Između ostalih, jedan od učesnika je bila i Energodata, koja sa Fakultetom ima dugogodišnju saradnju u vidu stručne prakse za studente Fakulteta za projektni menadžment.

Aktuelno

Obnovljeno partnerstvo sa renomiranim svetskim vendorima

Da se Energodata punom parom vraća među vodeće distributere IT opreme pokazuje i obnavljanje partnerskih ugovora sa nekim od najvećih svetskih IT vendora.
Prvi ugovor je potpisan sa proizvođačem i distributerom mrežne opreme, softvera i cloud tehnologija - kompanijom Oracle. Prema ovom ugovoru, Energodata postaje distributer Oracle tehnologije (FUDA sertifikat) ali i sve zastupljenijih Cloud rešenja (CSDA).
Dalje, potpisani su ugovori sa kompanijama Dell EMC i Lenovo koji se ne odnose samo na prodaju hardvera, odnosno prenosivih i desktop računara, koji se najčešće povezuju sa ovim kompanijama. Pored računara i računarskih komponenata, Energodata postaje distributer i kompleksnih enterprajz tehnologija koje se koriste prilikom izgradnje složenih sistema, data centara i sl.

Aktuelno

Nagrada za Energodatu na Infofestu 2017

I ove godine Energodata je učestvovala na Infofestu, 24. po redu festivalu informatičkih dostignuća, u Budvi od 24 -30 septembra.
Pored Energodate učestvovalo je peko 40 kompanija i institucija. U pet intenzivnih radnih dana, izvedeno je mnoštvo prezentacija novih projektnih rešenja i tehnoloških inovacija.
Energodatinu prezentaciju pod nazivom “Modernizacija IT Sistema u velikim kompanijama” su održale koleginice Andrijana Maksimović i Bojana Petković. Broj prisutnih posetilaca i mnogo postavljenih pitanja su pokazatelj da je modernizacija IT Sistema goruća tema u regionu, i da su mnoge velike IT kompanije zainteresovane upravo za ovu vrstu aktivnosti. Energodata je za ovu prezentaciju dobila i specijalno priznanje od stručnog žirija Infofesta.

Aktuelno

Energodata i ArcServe na ICT Security 2017 predstavili UDP, rešenje za back-up i recovery podataka

Na nedavno održanoj konferenciji ICT Security , Energodata je predstavila UDP by ArcServe, rešenje namenjeno bekapu i oporavku podataka nakon gubitka istih. Predavač je bio Tamas Jung, konsultant iz kompanije ArcServe.

Jedan od najčešćih razloga za gubitak podataka je ransomware napad, a svi smo bili svedoci toga šta je čuveni WannaCry nedavno uradio. Postoje samo dva načina da dodjete do svojih vrednih podataka, a to je da platite otmičaru (što nikako ne preporučujemo) ili da redovno bekapujete svoje podatke, tako da u momentu katastrofe imate rezervnu kopiju koju jednostavno vraćate.

Ovaj drugi način je svakako povoljniji za svaku kompaniju, a rešenje koje Energodata preporučuje jeste UDP, koje nam stiže iz kompanije ARCServe, čiji je Energodata zastupnik za teritoriju Srbije.
Za više informacija o UDP rešenju pozovite Energodatu ili posetite arcserve.com

Aktuelno

Energodata proširila saradnju s Poštom Crne Gore

Energodata je nedavno potpisala dva veoma značajna ugovora sa Poštom Crne Gore i tako učvrstila odnose koje sa ovom kompanijom neguje već punih 30 godina. Oba ugovora se odnose na informacioni sistem Šaltersko poslovanje poslovnih jedinica.

Prvi ugovor, potpisan u martu 2017. odnosi se na nadogradnju i implementaciju novih Business Inteligence (BI) izveštaja koji umnogome olakšavaju rad u aplikaciji i pomažu prilikom analize i donošenja poslovnih odluka vezanih za šaltersko poslovanje.

Ništa manje značajan je i Ugovor o održavanju aplikacije "Šalter2017”, potpisan u aprilu 2017. Ovaj ugovor podrazumeva godišnje održavanje i servis aplikacije na koju se oslanja celokupno šaltersko poslovanje Pošte Crne Gore.

Potpisivanje ovako značajnih dokumenata još jednom postavlja Energodatu na sam vrh implementatora IT rešenja namenjenih poštanskom poslovanju.

Aktuelno

Energodata predstavila bankarska rešenja na Technobank 2017

Na nedavno održanoj konferenciji Technobank 2017, Energodata je predstavila svoja rešenja i proizvode namenjene bankarskom IT sektoru.

Pored već poznatih proizvoda namenjenih samouslužnom bankarstvu, Energodata je na štandu prikazala i proizvode iz domena kartičnog poslovanja. Ove proizvode Energodata distribuira u partnerstvu sa kompanijom PlasticCard. PlasticCard je jedan od vodećih evropskih proizvođača bankarskih kartica i pratećih rešenja i aplikacija za ovu poslovnu nišu. Ovim partnerstvom Energodata upotpunjuje i zaokružuje paletu proizvoda namenjenih finansijskom sektoru i učvršćuje se u sam vrh ponude rešenja i servisa za banke i ostale finansijske institucije.

U oficijelnom delu konferencije, predstavnik Energodate, Marko Elazar, je prikazao Energodatino rešenje OCRisc. OCRisc je namenjen automatizaciji provere finansijskog zdravlja klijenata banka i drugih davalaca kredita i finansijskih potpora klijentima. Uživo je demonstrirana sposobnost OCRisc aplikacije da uštedi vreme službenicima koji vrše analizu finansijskih dokumenata klijenata. Možda najznačajnija prednost ovog rešenja jeste značajno umanjen procenat greške kod unosa podataka sa dokumenata i jednostavnija analiza finansijskih dokumenata. Prezentacija je naišla na dobar odjek kod publike.

Tokom trajanja konferencije ostvarena su brojna poznanstva i održani sastanci sa predstavnicima bankarskog i finansijskog sektora.

Aktuelno

Energodata i Asbis potpisali ugovor o strateškom partnerstvu

Energodata i IT distributer Asbis potpisali ugovor o strateškom partnerstvu, čime je Energodata postala partner A nivoa ove renomirane distributerske kompanije. Potpisivanje ugovora podrazumeva da će se u Energodatinoj ponudi naći sve iz bogate IT palete ovog distributera, po najpovoljnijim cenama i uslovima za sve Energodatine klijente, a posebno za kupce iz sistema Energoprojekt.

Da podsetimo, ASBIS Enterprises je jedan od vodećih distributera IT proizvoda na tržištima Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA) a na tržištu Srbije posluje već 18 godina. Među brendovima koje Asbis distribuira izdvajaju se Intel, AMD, Seagate, Western Digital, Samsung, Microsoft, Toshiba, Dell, Acer i mnogi drugi. Pored toga, Asbis je razvio i proizvodnju sopstvenih brendova iz domena IT-ja i potrošačke elektronike – Prestigio i Canyon.

Potpisivanjem ovog ugovora, Energodata je ojačala svoju poziciju na tržištu IT opreme i usluga i značajno proširila portfolio svojih prodajnih mogućnosti.

“POŠTOVANJE, POVERENJE I SIGURNOST su neophodne vrednosti na kojima počiva svaki naš kontakt, Energodata stoji iza date reči, poštujući svaki dogovor.”

Pretplata

Budimo u kontaktu

Ukoliko želite da budete u toku sa onim što radimo, ostavite nam vaš kontakt.
Vaši lični podaci će biti korišćeni isključivo u cilju obaveštavanja, i neće biti ustupljeni trećim licima.

Posetite nas
Bul. Mihaila Pupina 12
11070 Novi Beograd
Pišite nam
energodata@energodata.rs
Pozovite nas
+381-(0)11 311-3351
+381-(0)11 311-4780