Nagrada za Energodatu na Infofestu 2017

I ove godine Energodata je učestvovala na Infofestu, 24. po redu festivalu informatičkih dostignuća, u Budvi od 24 -30 septembra.

Pored Energodate učestvovalo je peko 40 kompanija i institucija. U pet intenzivnih radnih dana, izvedeno je mnoštvo prezentacija novih projektnih rešenja i tehnoloških inovacija.

Energodatinu prezentaciju pod nazivom “Modernizacija IT Sistema u velikim kompanijama” su održale koleginice Andrijana Maksimović i Bojana Petković. Broj prisutnih posetilaca i mnogo postavljenih pitanja su pokazatelj da je modernizacija IT Sistema goruća tema u regionu, i da su mnoge velike IT kompanije zainteresovane upravo za ovu vrstu aktivnosti. Energodata je za ovu prezentaciju dobila i specijalno priznanje od stručnog žirija Infofesta.

Celokupno Energodatino učešće na Infofestu 2017, koje je ocenjeno kao veoma uspešno, obeležilo je sticanje novih kontakata, ali i networking i druženje sa postojećim i potencijalnim korisnicima i klijentima iz Crne Gore i regiona.

Više informacija o konferenciji potražite na www.infofest.com

Energodata i ArcServe na ICT Security 2017 predstavili UDP, rešenje za back-up i recovery podataka

Na nedavno održanoj konferenciji ICT Security , Energodata je predstavila UDP by ArcServe, rešenje namenjeno bekapu i oporavku podataka nakon gubitka istih. Predavač je bio Tamas Jung, konsultant iz kompanije ArcServe.

Jedan od najčešćih razloga za gubitak podataka je ransomware napad, a svi smo bili svedoci toga šta je čuveni WannaCry nedavno uradio. Postoje samo dva načina da dodjete do svojih vrednih podataka, a to je da platite otmičaru (što nikako ne preporučujemo) ili da redovno bekapujete svoje podatke, tako da u momentu katastrofe imate rezervnu kopiju koju jednostavno vraćate.

Ovaj drugi način je svakako povoljniji za svaku kompaniju, a rešenje koje Energodata preporučuje jeste UDP, koje nam stiže iz kompanije ARCServe, čiji je Energodata zastupnik za teritoriju Srbije.

Arcserve je čuvar svih podataka jedne kompanije, bilo da se oni nalaze u cloud ili virtuelnom okruženju, ili su fizički u kompaniji. Takođe, obezbeđena je potpuna podrška i za Windows i za Linux okruženje, kao i za javni i za privatni cloud.

UDP se prilagođava i velikim kompanijama, ali i malim IT timovima koji su preopterećeni poslom.

UDP sprečava gubitak podataka zahvaljujući 24/7 real-time monitoringu servera i aplikacija i automatskom reagovanju na incidente i instant vraćanju sistema u potpuno funkcionalno stanje.

Za više informacija o UDP rešenju posetite energodata.rs ili arcserve.com

Energodata proširila saradnju s Poštom Crne Gore

Energodata je nedavno potpisala dva veoma značajna ugovora sa Poštom Crne Gore i tako učvrstila odnose koje sa ovom kompanijom neguje već punih 30 godina. Oba ugovora se odnose na informacioni sistem Šaltersko poslovanje poslovnih jedinica.

Prvi ugovor, potpisan u martu 2017. odnosi se na nadogradnju i implementaciju novih Business Inteligence (BI) izveštaja koji umnogome olakšavaju rad u aplikaciji i pomažu prilikom analize i donošenja poslovnih odluka vezanih za šaltersko poslovanje.

Ništa manje značajan je i Ugovor o održavanju aplikacije „Šalter2017”, potpisan u aprilu 2017. Ovaj ugovor podrazumeva godišnje održavanje i servis aplikacije na koju se oslanja celokupno šaltersko poslovanje Pošte Crne Gore.

Potpisivanje ovako značajnih dokumenata još jednom postavlja Energodatu na sam vrh implementatora IT rešenja namenjenih poštanskom poslovanju.

Energodata predstavila bankarska rešenja na Technobank 2017

Na nedavno održanoj konferenciji Technobank 2017, Energodata je predstavila svoja rešenja i proizvode namenjene bankarskom IT sektoru.

Pored već poznatih proizvoda namenjenih samouslužnom bankarstvu, Energodata je na štandu prikazala i proizvode iz domena kartičnog poslovanja. Ove proizvode Energodata  distribuira u partnerstvu sa kompanijom PlasticCard. PlasticCard je jedan od vodećih evropskih proizvođača bankarskih kartica i pratećih rešenja i aplikacija za ovu poslovnu nišu. Ovim partnerstvom Energodata upotpunjuje i zaokružuje paletu proizvoda namenjenih finansijskom sektoru i učvršćuje se u sam vrh ponude rešenja i servisa za banke i ostale finansijske institucije.

U oficijelnom delu konferencije, predstavnik Energodate, Marko Elazar,  je prikazao Energodatino rešenje OCRisc. OCRisc je namenjen automatizaciji provere finansijskog zdravlja klijenata banka i drugih davalaca kredita i finansijskih potpora klijentima. Uživo je demonstrirana sposobnost OCRisc aplikacije  da uštedi vreme službenicima koji vrše analizu finansijskih dokumenata klijenata. Možda najznačajnija prednost ovog rešenja jeste značajno umanjen procenat greške kod unosa podataka sa dokumenata i  jednostavnija analiza finansijskih dokumenata. Prezentacija je naišla na dobar odjek kod publike.

Tokom trajanja konferencije ostvarena su brojna poznanstva i održani sastanci sa predstavnicima bankarskog i finansijskog sektora.

Energodata i Asbis potpisali ugovor o strateškom partnerstvu

Energodata i IT distributer Asbis potpisali ugovor o strateškom partnerstvu, čime je Energodata postala partner A nivoa ove renomirane distributerske kompanije. Potpisivanje ugovora podrazumeva da će se u Energodatinoj ponudi naći sve iz bogate IT palete ovog distributera, po najpovoljnijim cenama i uslovima za sve Energodatine klijente, a posebno za kupce iz sistema Energoprojekt.

Da podsetimo, ASBIS Enterprises je jedan od vodećih distributera IT proizvoda na tržištima Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA) a na tržištu Srbije posluje već 18 godina. Među brendovima koje Asbis distribuira izdvajaju se Intel, AMD, Seagate, Western Digital, Samsung, Microsoft, Toshiba, Dell, Acer i mnogi drugi. Pored toga, Asbis je razvio i proizvodnju sopstvenih brendova iz domena IT-ja i potrošačke elektronike – Prestigio i Canyon.

Potpisivanjem ovog ugovora, Energodata je ojačala svoju poziciju na tržištu IT opreme i usluga i značajno proširila portfolio svojih prodajnih mogućnosti.